SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Derma- skinroller mot håravfall

av Victive Beauty den December 03, 2020

När man kommer upp i åren så kan många män uppleva att håret blir tunnare eller till och med försvinner helt. Det finns en uppsjö av olika produkter som utlovar ökad hårtillväxt, men det är få som faktiskt lovar vad de utlovar. Många har säkert hört om “microneedling” eller skin- dermaroller som motverkar håravfall. Vi ska försöka reda ut lite i denna artikel hur en derma- skinroller fungerar för ökad hårtillväxt och reducerat håravfall.

Ofta möter människor problem med håravfall när hårbotten och hårsäckarna har stort behov av stimulering. Det är därför som flera studier föreslår dermarolling (micro-needling) som en effektiv behandling av håravfall.

En dermaroller är ett plastverktyg som gör små stick i huden med sina mikronålar. Enhetens titan-nålar gör stick som tränger in i hudens hudlager. Mikronålarna tränger igenom tillräckligt djupt för att öka din cirkulation och hjälpa till att skapa ny produktion av celler, vilket uppmuntrar hårväxt i processen.

Denna process ska vara smärtfri och är inte känd för att orsaka någon skada. I själva verket kan penetrationen med nålprickarna inte bara få kollagenproduktionen att bota håravfall, men det kan också bota brister i huden.

Stiftens storlek varierar mellan 0,2 och 2 millimeter. Enheten rullar dessa nålar över huden och gör därmed små punkteringar i ett stort antal på de övre lagren av huden. Behandlingen är väldigt enkel och som enkelt kan genomföras hemma. Du har också möjlighet att besöka en klinik där en hudläkare eller annan läkare kan göra det åt dig.

Dermaroller för hårväxt

När du rullar en dermaroller över hårbotten gör enheten ett stort antal små punkteringar över hela ytan. Experter tror att din kropp reagerar på flera små sår som din dermaroller skapar. Kroppen utsöndrar det utsatta området med sårläkande och inflammatoriska molekyler, vilket stimulerar området för att främja ny hårväxt.

Beställ dermaroller/skinroller

De små punkteringar som en dermaroller gör över hårbotten ökar blodcirkulationen och cellproduktionen, vilket hjälper till att stimulera ny hårväxt.

Mikronålar är fördelaktiga för att stimulera hudcellsproliferationen. Enligt forskarens påståenden är de positiva effekterna av mikronålning på hudcellsproliferation också fördelaktiga för ärr, sår och hyperpigmenteringsbehandling. Det kan dock vara mest effektivt för att odla nytt hår.

Enligt forskarna omfattar denna läkningsprocess tre steg. Dessa är:

  • Inflammation
  • Spridning
  • Mognad (ombyggnad)

Dermarollers är inte kända för att skada hårbotten, eftersom nålarna på enheten bara tränger in till ett visst djup. Nålarna tränger bara tillräckligt djupt in för att starta din läkningsprocess och för att utlösa spridningen av hudceller.

Källor från studier:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746236/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4458936/

Beställ dermaroller/skinroller

Tillbaka till toppen