SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Dermarollers - Spelar längden på nålarna någon roll?

av Victive Beauty den December 02, 2022

allt om dermarollers

Du kanske blivit intresserad av Dermarollers, eller skinrollers som det också kallas, och vill testa dig på tekniken, men vad vet du egentligen om Dermarollers? Vi är här för att hjälpa till och informera om allt som kan hjälpa dig på vägen!


Vad gör dermarollers?

Först är det bra och veta vad Dermarollers faktiskt gör för huden och hur den hjälper. Microneedling som metoden ofta kallas har visats vara effektiv mot en rad olika hudproblem, men även för människor med “normal hy” som vill skapa perfekt, jämn och ren hy. Hudproblem som du kan reducera med Dermarollers är rynkor, förstorade porer, ärr, eksem, bristningar, pigmentfläckar och celluliter. Du kan även förebygga hudproblem samt förbättra huden då Dermarollers förbättrar strukturen samt gör slapp hy tajtare samt fastare. 


För att kunna förstå varför längden på Dermarollers är viktigt att hålla koll på måste vi förstå vad de olika längderna gör. Det är också då viktigt att veta hur djupt in i huden dina hudproblem sitter för att kunna välja rätt längd på nålarna. Allt det kommer vi såklart att gå igenom!


0.5 mm:

Den kortaste längden (0.5 mm) är den mest optimala för ytliga hudproblem. Då nålarna är extremt korta penetrerar de endast de yttersta hudlagret och gör då huden väldigt mottaglig för alla de aktiva ingredienser som dina hudvårdsprodukter innehåller. Helt enkelt så öppnar behandlingen upp huden och ser till att alla bra, aktiva ämnen i hudvården verkligen tas upp av huden och sjunker in i den. 


Här kan du köpa 0.5 mm Dermaroller: https://dermarollers.se/collections/dermaroller/products/dermaroller-skinroller 


Passar för:

 • Mindre ärr / akneärr.
 • Sol / pigment fläckar. 
 • Rynkor. (i ansiktet)
 • Eksem.
 • Porer.
 • Håravfall. 

1.0 mm:

Om du vill behandla lite djupare hudbesvär bör du vända dig till en dermaroller med lite längre nålar, och då är 1.0 mm perfekt. Med nållängd 1.0 mm så kan du reparera skador samtidigt som du föryngrar huden genom att tränga hela vägen in till det mellersta hudlagret, dermis eller läderhuden. Det är i det mellersta hudlagret som kollagen samt elastin skapas. Elastin är det som gör vår hud slät och stram men framför allt elastisk. Med åldern, eller om man solar för mycket, minskar och förstörs de elastiska fibrerna vilket gör att vi ser tecken på åldrande, som t.ex rynkor. Genom att använda en 1.0 mm nållängd på din dermaroller kan du tränga in till det mellersta hudlagret och se till att din hudvård sjunker hela vägen in. Med behandlingen kan cellförnyelsen förbättras och ny, bättre hud skapas. 


Här kan du köpa 1.0 mm Dermaroller: https://dermarollers.se/collections/dermaroller/products/dermaroller-skinroller?variant=36231624032414 


Passar för: 

 • Fina linjer. (i ansiktet)
 • Slapp hud.
 • Rynkor. 
 • Stora porer.

1.5 mm:

Om du har grövre hudproblem kan en ännu längre nållängd vara något att testa. En nållängd på 1.5 mm tränger ännu lite längre in i huden än vad 1.0 mm gör, och även om denna nållängd också tränger in i det mellersta hudlagret så ser denna nållängd till att skapa en bättre kollagen produktion, till skillnad från en Dermaroller med 1.0 mm nållängd. Detta är ett extremt effektivt sätt att reducera synligheten av hudskador och rynkor samt andra besvär som sitter ändå inne i hudens andra lager. 


Här kan du köpa 1.5 mm Dermaroller:

https://dermarollers.se/collections/dermaroller/products/dermaroller-skinroller?variant=36231624065182 


Passar för: 

 • Djupare ärr / akneärr.
 • Slapp hud. 
 • Sol / pigment fläckar. 
 • Celluliter.
 • Bristningar på kroppen. 

Avslutning: 

Det är viktigt att veta att Dermarollers inte hör hemma precis under ögonen. Huden under ögonen är extremt känslig och skulle kräva kortare längd än 0.5 mm för att inte skada huden. Så tänk på att hålla Dermarollers borta från detta extra känsliga område.

Tillbaka till toppen