SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Vad är egentligen K-beauty?

av Victive Beauty den October 18, 2020

Vad är egentligen K-beauty - korean beauty

K-beauty, eller Korean beauty, har funnits i Asien sedan 60-talet. Men det är först nu det har blivit en av de mest populära skönhetstrenderna världen över. K-beauty är ett samlingsnamn för alla koreanska hudvårdsprodukter och hudvårdsrutiner. Men vad är egentligen så speciellt med den koreanska hudvårdsrutinen och varför har den blivit så populärt?


Naturliga ingredienser

K-beauty bygger på produkter som i stor utsträckning består av så naturliga produkter som möjligt. Istället för att på konstgjord väg framställa ingredienser som ska motverka hudens åldrande, har tillverkare av de koreanska skönhetsprodukterna valt att ta hjälp av naturen. Exempel på ingredienser i dessa skönhetsprodukter är bland annat guld och snigelsekret. Snigelsekret kan låta obehagligt, men det sägs vara en nästan magiskt återfuktande ingrediens. Eftersom hudvårdsrutinen bygger på flera steg, krävs det en hel del produkter. Det kan verka avskräckande för plånboken, men de koreanska hudvårdsprodukterna är tack och lov relativt billiga. Detta just tack vare de naturliga ingredienserna. De viktigaste produkterna att satsa på är en bra rengöringsprodukt, ett serum, en ansiktskräm, en sheet mask och ett riktigt bra UV-skydd. Då produkterna innehåller så naturliga komponenter, förkortas tyvärr dess hållbarhet. Därför är det klokt att kolla upp utgångsdatumet.


Ge din hud tid

Länge bestod den klassiska hudvårdsrutinen enbart av tre steg. Man skulle rengöra, exfoliera och återfukta. En stor del av ingredienserna var konstgjorda och solskyddsfaktor var främst något som användes på sommaren. Detta är nu på väg att ändras, bland annat tack vare K-beauty. Mycket fokus läggs på att ta sig tid att vårda sin hud. Det görs med hjälp av en hudvårdsrutin i 10-steg, som ska rengöra, återfukta och skydda huden. Det kräver flera produkter som läggs lager på lager på huden och tillåts att sjunka in. Det ger rikligt med näring och skydd. Det kan lätt kännas överväldigande att behöva gå igenom 10-steg med en mängd produkter varje morgon och kväll, men oroa dig inte. Rutinen kan enkelt kortas ner. Man behöver inte genomföra alla 10 steg varje dag. Rekommendationen är dock att verkligen ta sig tid när det kommer till hudvård. Vill man se bestående resultat finns ingen “quick fix”.


Vad innebär 10-stegs rutinen?

10-stegs rutinen bygger på att man med hjälp av olika produkter rengör, vårdar och skyddar huden. K-beautys hudvårdsrutin är känd för att den inleds med en så kallas dubbel rengöring. På så vis ser man till att huden är ordentligt ren, för att sedan kunna absorbera efterföljande produkter. I de efterföljande stegen peelar man och återfuktar huden och applicerar därefter ett serum som ska passa just din hudtyp, samt en så kallad sheet mask. Därefter ska ansiktskräm, ögonkräm och ett bra UV-skydd appliceras. Det viktigaste är att alltid välja produkter som passar just din hud. K-beauty bygger på att man gör hudvårdsrutinen personlig och låter den ta tid.

Se mer av hudvårdsprodukter inom K-beauty från VictiveBeauty.com.

Tillbaka till toppen