SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Vad är en dermaroller och fungerar den?

av Victive Beauty den November 07, 2020

dermaroller eller skinroller för vacker hy

En dermaroller - eller skinroller som den också kallas - är en speciell typ av verktyg som används inom hudvård. Dermarollern består av en liten rulle belagd med flera hundra mycket små nålar, samt ett handtag man håller i för att varsamt kunna rulla verktyget fram och tillbaka över huden. Nålarna ger en microneedling-behandling, vilken har flera föryngrande och hudförbättrande effekter - däribland ökad kollagenproduktion och ökad blodcirkulation i huden.

Dermaroller kan användas för att behandla och förebygga olika hudbesvär

En dermaroller är på många sätt ett universalredskap som kan användas för behandling av en mängd olika hudbesvär - men också för att förebygga att hudbesvär uppkommer. 

De många nålarna i dermarollern får som effekt att tusentals minimala kanaler skapas i huden, att kollagenproduktionen stimuleras och att blodcirkulationen ökar. Mikrokanalerna gör i sin tur huden mer mottaglig för efterföljande hudvårdsprodukter som till exempel serum, olja och fuktkräm. 

Besväras du till exempel av acneärr, stora porer och pormaskar, begynnande ålderstecken, pigmentfläckar eller trött, glåmig och livlös hy kan en dermaroller vara väl värd att prova. Kom bara ihåg att också följa upp med en bra hudvårdsrutin med bra produkter, i syfte att verkligen säkerställa att huden tas om hand på djupet. 

Så använder du en dermaroller

För bästa effekt är det viktigt att dels välja rätt dimension på nålarna (det finns ett par olika) och dels använda rollern på rätt sätt över huden. 

En dermaroller med 0,25 mm nålar passar utmärkt att använda på huden kring ögonen, för att motverka tunnhårighet eller sämre hårväxt samt för att öppna upp de små kanalerna som gör att hudvårdsprodukter bättre kan tränga in på djupet.

En dermaroller med 0,50 mm nålar lämpar sig bra för dig som vill släta ut fina linjer och smårynkor (exempelvis runt ögonen), för att behandla och förebygga hyperpigmentering, reducera ärr samt för att öka på hudens kollagenproduktion för bättre spänst, elasticitet och lyster i huden. 

För optimal effekt bör rollern rullas över huden i flera olika riktningar - uppåt, nedåt, åt sidorna och snett åt sidorna. På detta sätt kommer man åt varje por, skapar fler mikrokanaler samt inte minst - gör att ny bindväv bildas. Ny bindväv betyder nya hudceller, vilka i sin tur gör att huden ser slätare, fräschare och friskare ut. 

När bör en dermaroller inte användas?

Dermarollern är som sagt på många sätt ett universalredskap som kan användas i flera olika syften, men det finns också några hudtillstånd då behandling med rollern bör undvikas. 

Vid exempelvis rosacea, eksem, hudcancer, känsliga födelsemärken, ett pågående acneutbrott, svamp, öppna sår, psoriasis samt infektion och inflammation i huden är en dermaroller inte att rekommendera då den kan irritera huden ytterligare. 

Läker besvären däremot ut går det bra att försiktigt testa. Och kom ihåg - dermarollern öppnar upp kanalerna i huden och gör det lättare för hudvårdsprodukter att verkligen tränga ned, varför efterföljande behandling med riktigt bra produkter är minst lika viktigt.

Tillbaka till toppen