SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Vad ska man undvika inom hudvård?

av Victive Beauty den October 29, 2020

Vad ska man undvika inom hudvård?

De flesta vill ha en hud som ser ung, fräsch och lagom fuktig ut. Många kan avundas personer fria från acne och andra hudbesvär och som tycks framstå som evigt unga i ansiktet. Sådant sker dock inte av sig själv. Det krävs både envist arbete, men framför allt kräver det att du använder rätt produkter. Eller också uttryckt: att du inte använder fel produkter. Det finns ett par fällor du kan riskera att trampa i när det kommer till att välja hudvårdsprodukter. I den här texten kommer du få lite tips på sådant du bör försöka undvika. 

Välj hudvårdsprodukt med miljöfokus 

Du kommer snart få läsa mer om hur hudvårdsprodukter påverkar din hy, men först bör vi som brukligt stanna till och titta på vilka produkter som är mindre lämpliga ur ett hållbarhetsperspektiv. En inte helt ovanlig ingrediens i en hel del hudvårdsprodukter är palmolja. Många regnskogar skövlas på bekostnad av palmoljeplantage, vilket är anledning till att många uppmanar att bojkotta produkter med oljan i. Genom att undvika palmolja bidrar du till en mer hållbar utveckling där regnskogarna får stå kvar. Kika på innehållsförteckningen på din behållare om just din produkt innehåller palmolja.  

Vad finns det egentligen i deodoranten? 

Deodoranter hjälper till att hålla armhålorna fräscha från svettaromer under hela dagen. Glöm därför inte bort att den rutinmässiga deodoranten efter duschen för en optimal doft. Men har du funderat på vad som finns i just en sådan hudvårdsprodukt? Många deodoranter och antiperspiranter innehåller aluminium. Får man i sig stora mängder aluminium kan det i det långa loppet påverka bland annat det centrala nervsystemet. Huruvida den mängd aluminium vi drar längs våra armhålor egentligen är skadlig är omdebatterad och långt ifrån klarlagd. Det är dock inte fel att ha med i det åtanke när man väljer deodorant i affären.  

Mineralolja lurar på en hemlighet 

En av de absolut vanligast förekommande ingredienserna i det hudvårdsmaterial som du hittar på marknaden är mineralolja. Det är ett ämne som gör att huden känns väldigt behaglig när man smörjer ut den i exempelvis ansiktet. Men se upp – det finns dolda bieffekter som snart kan visa sig. Motsägelsefullt nog så bidrar mineraloljan till att motarbeta hudens naturliga återfuktning. Detta på grund av att porerna täpps igen då krämerna med mineralolja lägger sig som en yta på huden. Konsekvensen blir att svettavsöndringen hindras från att göra sitt jobb. Mineralolja används även i motorolja och symaskinsolja. Det är nog inget du önskar ha i ansiktet, eller hur?  

När du använder produkter för hudvård som innehåller aktiva ingredienser kan du försäkra dig om att du får det mest naturliga för din hud som den mår bäst av. Kolla vårt utbud av de bästa hudvårdsprodukterna. 

Något som många testar med lyckat resultat är dermarollers och skinrollers. Se vårt utbud.

Tillbaka till toppen