SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Att många lider av ögonpåsar och mörka cirklar kring ögonen är ingen nyhet för någon. Mörka ringar ger ofta ett intryck av att man är sjuk eller äldre än vad man egentligen är. Vid högre ålder försvagas både struktur och muskler som stödjer ögonlocken vilket resulterar i att huden blir mörkare eller samlar på sig vätska. Men det är inte de enda orsakerna till problemen. Så vad kan då orsaka ögonpåsar och mörka ringar? Går det att behandla?

Vad orsakar ögonpåsar och mörka cirklar?

Påsar under ögonen eller mörka ringar orsakas av olika faktorer, och många gånger en kombination av flera sådana. Det kan handla om ärftlighet, hudegenskaper eller stress. Oftast är anledningarna individuella.

Här kommer en lista över de vanligaste orsakerna:

  • Uttorkning eller vätskebrist
  • Sömnbrist
  • Åldrande
  • Kronisk trötthet och allergier
  • Eksem
  • Rökning
  • Ärftlighet
  • Solexponering

Visserligen finns det fler anledningar som kan påverka ens mörka cirklar eller uppkomsten av ögonpåsar. Observera att listan endast inkluderar de allra vanligaste.

Bra behandlingar mot ögonpåsar och mörka ringar

De effektivaste behandlingarna mot mörka ringar eller påsar under ögonen är relativt enkla. Börja med att dricka mer vatten och se till att göra det dagligen. Dock är det bra om man inte dricker för mycket vätska innan man går och lägger sig då det kan påverka sömnen. Undvik att gnugga ögonen. Ofta kliar det i ögonen på around av allergi eller så kan det handla om en dålig vana, alltså en reflexrörelse. Huden irriteras när man rör vid den, något som i sin tur kan orsaka missfärgning eller svullnader. Kosthållning är också viktig. Inkludera mer av vitamin C, D och E i dieten i form av färska frukter och grönsaker. Alkohol och kaffe kan göra att man går miste om värdefull nattsömn, därför är det bäst att minska på intaget av dessa. Mörka solglasögon och solkrämer kan skydda den känsliga huden runt ögonen från melaninförändringar och således uppkomsten av mörka ringar.

Tillbaka till toppen