SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Rodnader kan oftast uppstå när en väldigt känslig hud reagerar på olika faktorer. De vanligaste anses vara kemikalier, allergener och temperaturförändringar. Normal hud reagerar inte alltid på den typen av utlösande faktorer, men det kan alltså en känslig hud göra. Detta beror i regel på att hudbarriären är försvagad. Huden överreagerar, är känslig och irriteras därför lättare. Rodnaden hos en normal hud återgår i de allra flesta fall till dess normala tillstånd efter bara några minuter. För den hyperkänsliga hudtypen kan rodnaden sitta kvar i timmar, dagar eller flera månader. 

Orsaker till rodnande hud

Rodnader kan särskiljas i olika typer. Den kraftiga rodnaden orsakas oftast av ett psykologiskt tillstånd där ansiktet, och andra delar av kroppen får en stark röd färg. En annan anledning kan vara alkohol, feber eller läkemedel. Lättare rodnad klassificeras som den mildare formen av den kraftiga rodnaden och uppstår när blodkärlen i ansiktet utvidgas. Överhettad hud brukar vara orsaken till det. Nedkylning och svalka brukar fungera bra i detta fall för att mildra symptomen. Överhettning orsakas av motion, hög omgivningstemperatur och värmevallningar under klimakteriet. Men det kan även bero på att man är generad eller stressad. Solbränna eller för stor solexponering kan också leda till rodnad och ibland även inflammation. Detta beror på UV-strålarnas skadliga påverkan. Rodnader som uppkommer i form av ojämna fläckar kan bero på allergier. 

Hur behandlas rodnader? 

Det allra bästa är att undvika faktorerna som orsakar ens rodnad. Detta är tyvärr inte alltid möjligt. Men för att minimera risken för allergiska reaktioner eller någon form av intolerans bör du använda hudprodukter med ett begränsat antal ingredienser. Vårdprodukterna måste vara både alkohol-, och parfymfria. Dessutom rekommenderas det att införskaffa hudvård i förpackningar som undviker kontaminering. Anpassade rengörings-, och kosmetiska produkter hittas lättast på Apoteket. Ett besök hos en hudteraupeut eller specialist är alltid en bra idé för att kunna få rätt behandling och rekommendationer om en hudvårdsserie som fungerar för hyns specifika problem. 

Tillbaka till toppen