SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

Torr hud kännetecknas oftast av klåda. Den kan även fjälla och kännas som att den i vissa fall stramar åt. Obehagskänslan kan mildras med rätt behandling. Idag är det många som lider av torr hur i Sverige och det ses som ett vanligt förekommande problem.

Vad orsakar torr hud?

Vad gör att du får torr hud? Oftast handlar det om att huden har för lite fukt och fett. Det vill säga att den lider av en obalans i sitt översta lager. Den blir ömtålig och irriteras lätt, därför är det viktigt att sköta om huden på rätt sätt. En del av dess naturliga fett tas bort ifall du tvättar dig med tvål. Detta anses därför vara en av de främsta orsakerna till torr hud. Värme är också något som kan förvärra klådan som torr hud orsakar. Ett bra råd är att alltid välja löst sittande kläder så att huden inte irriteras. Undvik även värme så långt det går.

Behandling mot torr hud

Bland de bästa behandlingarna mot torr hur är att glömma tvålen och använda olja eller tvättkräm. Båda löser upp smuts utan att torka ut. Gnugga aldrig kroppen efter en dusch utan klappa huden torr med en mjuk handduk. Därefter, fortsätt gärna med att smörja in dig med en lotion eller kräm med mjukgörande effekt. Ett annat gott råd är att försöka undvika att bada och duscha dig varje dag. Smörj istället in kroppen dagligen med en fuktighetsbevarande produkt. En lotion brukar vara tunnare och innehålla mindre fet än en kräm. Vissa föredrar lotion då det tränger in i huden snabbare jämfört med en kräm. Antingen provar du dig fram eller så konsulterar du med en hudterapeut som kan tipsa om rätt produkter. Hen kanske till och med kan ge något receptbelagt som fungerar ännu bättre. Även om huden kliar bör du försöka låta bli att följa impulsen. Det leder bara till mer irritation och bara förvärrar besvären. Smörj istället in huden och invänta lindring.

Tillbaka till toppen