SPÅRBAR FRAKT - SNABB LEVERANS - SÄKER BETALNING
fri frakt, snabb leverans, säker betalning
✅ Tusentals nöjda kunder ✅ Tryggt & Säkert ✅ 24/7 kundservice ✅ Kvalitetssäkrade produkter

De som har känslig hud har ofta en irriterad och röd hud, man kan säga att den känsliga huden reagerat snabbt och ibland även kraftigt på yttre påfrestningar. Har man känslig hud så ska man alltid vara försiktig när det gäller både stark sol och kyla. Sedan kan det vara bra att veta om att känslig hud kan man få närsomhelst under livet. Känslig hud är i sig ingen hudtyp, utan man kan ha känslig hud oavsett om den är fet, torr eller av någon annan typ. 

Vad beror det på?

Det är svårt att säga vad varje enskild persons hudproblem bottnar i. Men ofta när det gäller just känslig hud så beror det vanligtvis på att personen ifråga har ytliga och vidgade blodkärl. Huden blir då lättare röd och irriterad. Den känsliga huden kan lätt påverkas av yttre påfrestningar såsom sol, starka produkter, värme och kyla samt stress, för att ge några exempel. Går det att göra någonting åt detta? Om man har känslig hud, vad bör man då göra för att skydda den och få den att må så bra som möjligt?

Ta hand om din känsliga hud

Det finns en mängd olika produkter som man kan använda sig utav om man lider av känslig hud, vare sig det är lokalt bara i ansiktet eller hela kroppen. Det man bör tänka på främst om huden är känslig är att inte använda sig av parfymerade produkter. Använd bara sådant som verkar snällt för huden och inte irriterar. En annan sak som är värd att ha i åtanke är, tvätta inte för mycket där huden är som mest känslig. En mild produkt som inte stör ph-värdet i huden och som inte torkar ut brukar vara det allra bästa. Tvätta inte för ofta och använd inte för hett vatten när du duschar eller liknande. Tips efter duschen är att klappa huden torr med handduken istället för att torka som vanligt, det irriterar huden mindre. 

Tillbaka till toppen